امور کتابخانه های سیستان و بلوچستان

این وبلاگ جهت بهبود تعامل سازنده با کتابداران محترم استان سیستان و بلوچستان راه اندازی گردیده است.
بایگانی
پیوندهای روزانه

امور کتابخانه های سیستان و بلوچستان

این وبلاگ جهت بهبود تعامل سازنده با کتابداران محترم استان سیستان و بلوچستان راه اندازی گردیده است.





۵ مطلب در آذر ۱۳۹۷ ثبت شده است

 خودکار رئیس اداره توسعه کتابخانه ها و همکاری های اداره کل کتابخانه های عمومی استان در حاشیه بازدید از کتابخانه های شهرستان زاهدان  افزود: امسال با مساعدت اداره کل توسعه کتابخانه ها و مشارکتها و معاونت اداری و مالی نهاد کتابخانه های عمومی کشور مبلغ 941،450،000 ریال جهت خرید تجهیزات کتابخانه ای اختصاص یافته است.


وی افزود: این مبلغ جهت تجهیز 58 کتابخانه نهادی استان صرف گردیده  و در مجموع 46 قفسه نشریات، 84 قفسه کودک، 51 میز کودک، 190صندلی کودک، 67 قفسه یکطرفه و 6 قفسه دوطرفه خریداری شده، که اولین محموله به شهرستان ایرانشهر تحویل گردیده و تجهیزات سایر شهرستانها نیز در اسرع وقت به سایر شهرستانها ارسال خواهد گردید، که با اضافه شدن این تجهیزات شاهد رفع کمبود تجهیزات در بسیاری از مخازن، بخشهای کودک و سالنهای مطالعه خواهیم بود.

 

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ آذر ۹۷ ، ۰۹:۳۰
حسینعلی خودکار


 
به اطلاع کتابداران و همکاران گرامی می‌رساند بر اساس تفاهم‌نامه منعقد شده فی مابین نهاد و سازمان بهزیستی، کارکنان سازمان بهزیستی و افراد تحت پوشش این سازمان، مشمول عضویت رایگان کارت بهاء خواهند بود. لذا به منظور عضویت کارکنان و افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی، بر اساس راهنمای تصویری ذیل عمل کنید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ آذر ۹۷ ، ۰۹:۱۵
حسینعلی خودکار
فراخوان طرح‌­های پژوهشی نهاد کتابخانه­‌های عمومی کشور در سال 1397
 
نهاد کتابخانه‌­های عمومی کشور به منظور برآوردن نیازهای پژوهشی این حوزۀ خدمتی- مدیریتی و دستیابی به راهکارهای سنجیده، همچنین در جهت حمایت از پژوهش‌­های کاربردی و مسئله‌محور از طریق  تمهید فرصت‌های برابر، شفاف‌سازی فرایند و گزینشِ مبتنی بر رقابت عادلانه، از شخصیت‌های حقوقی (دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی، انجمن‌‌های علمی، شرکت‌های دانش‌بنیان و ..) و حقیقی (پژوهشگران و دانشوران) حوزه­‌های دانشیِ علم اطلاعات و دانش شناسی، مدیریت، مهندسی صنایع، علوم تربیتی‌، روان‌شناسی، علوم اجتماعی، فناوری اطلاعات، معماری و عمران دعوت می‌کند برای حل مسائل (منطبق با و متناسب با آر.اف.پی‌ها) ذیل پیشنهاده­‌های خود را فراهم و نهایتاً تا پانزدهم آذرماه 1397 ارسال نمایند:
 
ردیف عنوان RFP
 1 تدوین سند جامع یادگیری مادام‌العمر در کتابخانه‌های عمومی (با  مطالعۀ تطبیقی تجربیات جهانی و ...) دانلود
2 تدوین سند جامع توسعه کتابخانههای روستایی دانلود
3 تدوین برنامۀ آموزش کتابداران کتابخانه‌های روستایی (نیازسنجی، طراحی و ارزشیابی) دانلود
4
طراحی و تدوین دورههای آموزش کاربران کتابخانههای عمومی (همراه با طرح کسب‌وکار و راهکار تأمین مالی هر دوره)
دانلود
5
تدوین برنامۀ تحول دیجیتال کتابخانه‌های عمومی
دانلود
6
اصلاح ساختار سازمانی (متناسب با مأموریت‌ها و با تدوین شناسنامۀ مشاغل)
دانلود
7
بررسی و مهندسی فرایندهای جاری (با هدف پیاده‌سازی نظام مدیریت فرآیندها)
دانلود
8
طراحی و استقرار نظام رتبه‌بندی کتابخانه‌های عمومی
دانلود
9
مطالعه و تدوین نظام نامه ساخت وبهسازی کتابخانه‌های عمومی
دانلود
10
تدوین سند راهبردی آگاهی‌رسانی، تبلیغ خدمات و برنامه‌ها
دانلود
11
طراحی و استقرار نظام مدیریت پروژه
دانلود
12 طراحی و استقرار سامانۀ پایش نظرات کاربران کتابخانه عمومی دانلود
13
سنجش نیازهای معلولان (به منظور طراحی خدمات و برنامه‌های ویژه متناسب در کتابخانۀ عمومی)
دانلود
14
شناخت و سنجش نیازهای سالمندان (به‌منظور طراحی خدمات و برنامه‌های متناسب در کتابخانۀ عمومی)
دانلود
15
شناسایی و سنجش نیاز اجتماعات محلی بلوچ‌ (در حوزۀ خدمات کتابخانۀ عمومی: اطلاع‌رسانی، آموزش و فراغت فرهنگی)
دانلود
16
شناسایی و سنجش نیاز اجتماعات محلی کُرد (در حوزۀ خدمات کتابخانۀ عمومی: اطلاع‌رسانی، آموزش و فراغت فرهنگی)
دانلود
17 شناسایی و سنجش نیاز اجتماعات محلی عرب (در حوزۀ خدمات کتابخانۀ عمومی: اطلاع‌رسانی، آموزش و فراغت فرهنگی) دانلود
18 شناسایی و سنجش نیاز اجتماعات محلی آذری (در حوزۀ خدمات کتابخانۀ عمومی: اطلاع‌رسانی، آموزش و فراغت فرهنگی) دانلود

ارسال پیشنهاده‌ها منحصراً از طریق این سامانه (مدیریت طرح‌­های پژوهشی نهاد کتابخانه‌­های عمومی کشور) میسر است (فایل راهنمای ارسال پیشنهاده). همچنین به اطلاع می‌رساند با توجه به زمان‌بر بودن فرآیند بررسی، داوری و ثبت پیشنهاده­‌های برگزیده در سامانۀ سمات و دریافت شناسۀ رهگیری، مهلت ارسال پیشنهاده­‌ها تمدید نخواهد شد. لازم به ذکر است پژوهشگران محترم باید پیشنهاده خود را با تقید به تمامی بندهای آر.اف. پی در قالب فایل پیشنهادۀ پژوهشی نهاد کتابخانه‌­های عمومی کشور (از اینجا دانلود شود) تنظیم کنند و همراه با کارنامک مجری یا مجریان طرح ارسال نمایند (پیشنهاده­‌های مغایر با آر.اف .پی­‌ها از چرخۀ فراخوان خارج خواهند شد).
پیشنهاده‌های دریافتی بر اساس معیارهای اعلام شده در آر.اف. پی­‌ها مورد داوری و کارشناسی قرار خواهند گرفت و تا 25 آذرماه،  نتیجۀ داوری هر پیشنهاده­ به پیشنهاددهندگان آن اعلام خواهد شد.
افراد ذیل نمی‌­توانند در این فراخوان شرکت نمایند:
  • مجریان محترم طرح­‌های پژوهشی جاری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛
  • کارکنان ارجمند نهاد کتابخانه­‌های عمومی کشور.
۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ آذر ۹۷ ، ۰۹:۴۴
حسینعلی خودکار


طی اطلاعیه ای از سوی دبیرخانه سومین دوره جشنواره خاطره نویسی کتابداران و اعضای کتابخانه های عمومی، فراخوان مشارکت علاقه مندان در این جشنواره منتشر شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، فراخوان سومین دوره جشنواره خاطره نویسی در دو بخش کتابداران و اعضای کتابخانه های عمومی منتشر شد.

بر این اساس کتابداران می توانند در موضوعات «کتابدار و کودک»، «ارزشمندترین تجربه کاری»، «اهدای کتاب»، «کتابدار و دنیای مجازی»، «کتابدار و خانواده»، «نقش کتابدار در تغییر تصمیمات و سبک زندگی اعضاء»، «خاطرات من از اجرای برنامه‌های فرهنگی ـ ترویجی در کتابخانه (باهم بخوانیم، جلسات نقد و بررسی، نشست کتاب‌خوان و ...)»، «ارتباط با نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور» و «ارتباط با مخاطب» خاطرات خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.
همچنین اعضای کتابخانه ها که علاقه مند به شرکت در این جشنواره هستند می توانند خاطرات خود را با موضوعات «نخستین تجربه حضور»، «دوستان کتابخانه»، «من و کتابدار»، «روزهای کتابخانه‌ای من»، «خاطرات من از حضور در برنامه‌های فرهنگی ـ ترویجی (باهم بخوانیم، جلسات نقد و بررسی، نشست کتاب‌خوان و ...)» و «ارتباط با نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور» به نگارش در آورده و به دبیرخانه جشنواره ارسا کنند.
همچنین بر اساس اعلام دبیرخانه سومین دوره جشنواره خاطره نویسی کتابداران و اعضای کتابخانه های عمومی، دو گروه کتابدار و عضو کتابخانه می توانند در بخش ویژه این جشنواره که شامل خاطرات سفر اربعین و خاطرات سفر به مشهد مقدس است، شرکت کنند.

مقررات شرکت در جشنواره
بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره امکان شرکت همه کتابداران شاغل در کتابخانه‌های تحت پوشش نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، کانون‌های عالی مساجد، مدارس، شهرداری، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و ... وجود دارد.
همچنین آثار ارسالی نباید قبل از این در جشنواره یا مسابقه دیگری شرکت داده شده باشد و این خاطرات مربوط به سال ۹۴ به بعد باشد.
علاقه مندان برای شرکت در جشنواره می بایست  آثار ارسالی را در یک برگه A۴  تایپ و ارسال کنند. فایل متون باید در قالب Word و فونت Nazanin ۱۲  ارسال شود. علاوه بر این، آثار ارسالی می بایست مشتمل بر نام نویسنده، مشخصات فردی و اطلاعات تماس باشد.
بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره هر شرکت‌کننده می‌تواند حداکثر با ارسال ۳ اثر در سومین دوره جشنواره خاطره نویسی کتابداران واعضا شرکت کند و دبیرخانه جشنواره نیز مجاز است از آثار ارسالی به صور مختلف و در رسانه های عمومی استفاده کند.

جوایز برگزیدگان
در این جشنواره در هر موضوع یک نفر برگزیده و  ۲ نفر شایسته تقدیر خواهند شد. بر این اساس برگزیدگان شامل ۱۵ نفر تندیس نهاد و ۵ میلیون ریال و در بخش شایستگان تقدیر ۳۰ نفر تندیس نهاد و ۳ میلیون ریال جایزه نقدی دریافت خواهند کرد.
در بخش ویژه این جشنواره نیز به ۱۰ نفر از برگزیدگان تندیس نهاد و ۲ میلیون ریال و شایستگان تقدیر نیز شامل ۱۰ نفر تندیس نهاد و  ۱ میلیون ریال جایزه نقدی دریافت خواهند کرد.

شیوه تحویل آثار
بر اساس اعلام دبیرخانه سومین دوره جشنواره خاطره نویسی کتابداران و اعضای کتابخانه های عمومی، کتابداران نهادی و مشارکتی می توانند آثار خود را به ادارات شهرستان تحویل داده تا پس از تجمیع آثار در ادارات کل استان، به اداره کل امور فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ارسال شود.
کتابداران سایر ارگان ها نیز با سه روش تحویل به کتابخانه‌های عمومی تحت پوشش نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، تحویل به ادارات کل کتابخانه‌های عمومی استان‌ها و ایمیل به دبیرخانه (اداره کل امور فرهنگی) به آدرس 
«khatereh@iranpl.ir» آثار خود را در این جشنواره شرکت دهند.
بر این اساس داوری آثار پس از ارسال همه خاطرات توسط ادارات کل استان‌ها به ستاد، از طریق هیئت داوران انجام خواهد شد.

شاخص‌های انتخاب هیئت داوران
در این دوره از جشنواره، هیئت داوران با توجه به دارا بودن تخصص و تجربه لازم در زمینه موضوع مسابقه؛ اشراف به موضوع؛ سابقه فعالیت و کار در موضوع نویسندگی و لحاظ نمودن شرایط خاص قشر و منطقه (شهرستان و استان) در داوری آثار انتخاب شده اند.
بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره معیارها و امتیازهای داوری این دوره ۱۰۰ امتیاز بوده که جزییات آن از این قرار است:
نثر روان و صمیمی(۲۵ امتیاز)، برجسته بودن حوادث (۱۳ امتیاز)، توجه به جزئیات واقعه (۱۸ امتیاز)، داشتن ابتدا و انتها (روایت‌مندی) (۱۲ امتیاز)، خلاصه نوشتن (۱۲ امتیاز)، سوژه داشتن ( شخصیت‌پردازی) (۱۰ امتیاز) و اشاره به زمان و مکان (۱۰ امتیاز)

علاقه مندان برای شرکت در سومین دوره جشنواره خاطره نویسی کتابداران و اعضای کتابخانه های عمومی می توانند تا ۱۰ دی ماه آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ آذر ۹۷ ، ۰۹:۳۹
حسینعلی خودکار

همکار گرامی سرکار خانم عبدالهی

کارشناس محترم توسعه کتابخانه ها


می دانیم تحمل داغی که بر دلتان  نشسته بی نهایت سخت است

می دانیم چه دردیست که صبح چشمانتان باز شود

و آرزو کنی که کاش فقط کابوس بود …!

اما . . .

او تنها به سوی خداوند بازگشت که بالاترین آرامش روح آدمیست،

اگرچه اندوه بزرگی بر قلب شما سنگینی می کند

از خدا می خواهیم او را در سایه رحمت جاویدانش قرار دهد

و شما را برای دیدن جای خالی آن عزیز شکیبا سازد.

 





۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ آذر ۹۷ ، ۱۰:۱۰
حسینعلی خودکار